Vilkor och info

Köpvillkor

Betalning

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.


Leveransvillkor vid beställning inom Sverige 

Ordrar som placeras innan 11.00 skickas som regel samma dag på vardagar. Ordrar som kommer in under helgen skickar på Måndagen veckan därpå. Vi levererar med DHL och leveranser tar vanligen 2-3 arbetsdagar. Svampmycel är tåligt men klarar inte höga temperaturer. Om klimatet överstiger 25 grader inväntar vi svalare temperaturer innan vi skickar paketen för att dina produkter ska anlända till dig i bästa möjliga skick.

Ångerrätt

Vi följer lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

(minst 14 dagar): 

Beställning av Svampodlingar är bindande. Vid ej uthämtad försändelse debiteras hela kostnaden för varan samt frakt och returkostnad. Enligt distans och hemförsäljningslagen § 4 gäller inte ångerrätt i distansavtal om en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.  På övriga varor som ej försämras eller förstöras om den blir för gammal gäller enligt lag 14 dagars ångerrätt

Returer

Beställning av Svampodlingar är bindande. Enligt distans och hemförsäljningslagen § 4 gäller inte ångerrätt i distansavtal om en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal. I detta fallet är all form av mycel en sådan vara.  På övriga varor som ej försämras eller förstöras om den blir för gammal gäller enligt lag 14 dagars ångerrätt.

Returer betalas av kunden och kan skickas med valfrit fraktsätt. Bevis på returen behöver skickas till oss på Svamphuset för att vi ska kunna godkänna retur och återbetala returnerade varor. Ett sådant bevis behöver vara kvitto på inlämnad retur och ska mailas till oss enligt nedan.

Returer skickas till:
Omnin Organics AB
Kvarnholmsvägen 77
131 31 Nacka

Bevis på skickad retur mailas till:
Info@svamphuset.com

Vid ej uthämtade ordrar

Vid ej uthämtade paket som returneras till oss debiterar vi kunden för returfrakten. Vi återbetalar inte produkter i returen som innehåller någon form av mycel. Varor i returen som inte innehåller mycel återbetalar vi.

ändring av namn/adress

Om du har skrivit in fel namn på din order och paketet skickats kommer du inte kunna hämta ut det hos ditt ombud med din identifikation. För att du ska kunna hämta ut ditt paket behöver vi göra namnändring till det korrekta namnet vilket för oss kostar 230 SEK. Vi kommer därför ta ut en avgift på 230 SEK vid namnändring på redan skickade ordrar. Detsamma gäller om du skrivit in fel adress och paketet hamnat på fel ombud. Då behöver vi ta ut en avgift på 230 SEK för att skicka paketet till rätt ombud. För att minimera detta ber vi dig att vara noggrann med att dubbelkolla namn och adress innan du placerar din order.

Reklamationer

Om du får fel vara, skadad vara eller fel antal måste du meddela oss inom 10 dagar.

Varor som levererats fel eller som är behäftade med fel måste du returnera omedelbart tillsammans med ev. följesedel. Vid en eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Returvaror ska packas väl. Du betalar frakten. Om det gäller en reklamation ersätter vi dig för kostnaden för returfrakten. Eventuell ersättningsleverans betalas av Omnin Organics AB.

Återbetalning av betalning sker inom fem dagar från mottagen reklamation utbetalning sker enligt Klarnas gällande villkor . För fullständig information se www.klarna.com eller ring klarnas kundtjänst på tel: 08-120 120 10

Vid samtliga leveranser till adressater utanför Sverige tillkommer förutom varuvärde och expeditionsavgift, eventuell tull och andra avgifter enligt mottagarlandets bestämmelser. Kunden är ansvarig för att vid varje beställningstillfälle skaffa kunskap om vilka bestämmelser som gäller vid import av Svamphusets varor till det egna landet.

Internetbutikens innehåll skyddas av upphovsrättslagen.

Vi reserverar oss för fel i text och/eller bild samt för uppenbart felaktiga priser.

Export

Vid beställning från land utanför EU skickas faktura med villkor för förskottsbetalning. Frakt sker med DHL parcel connect. Pris för frakt enligt gällande avtal med respektive speditör. 

Vid beställning av vara till land inom EU faktureras priset med moms.

Vid beställning av vara till land utanför EU faktureras priset utan moms.

Ångerrätt: Beställning av vara är bindande. Vid ej uthämtad försändelse debiteras hela kostnaden för varan samt frakt och returkostnad. Enligt distans och hemförsäljningslagen § 4 gäller inte ångerrätt i distansavtal om en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.

Användning

Mycel från Omnin Organics AB är ämnat att användas för hobbyodling och får ej kopieras/utökas i syfte att säljas vidare till tredje part utan medgivande från Omnin Organics AB. För användning i kommersiellt syfte kontakta vår kundtjänst för villkor. Varumärket Svamphuset får inte användas i någon utsträckning utan Omnin Organics AB medgivande.

Kontaktinformation
Omnin Organics AB
Kvarnholmsvägen 77
131 31 Nacka
Organisationsnummer: 559417-1372

Kundsupport mail: info@svamphuset.com

Kundsupport telefon: 08-364166